Unieke studio's, waar de karaktervolle ambiance van de originele houten balken bewaard is gebleven

Welkom bij Studio Noorderfabriek, waar de historie van een oude haardenfabriek harmonieert met de levendige energie van creativiteit. We hebben deze authentieke ruimte gerenoveerd en omgetoverd tot unieke studios, met behoud van de originele houten balken.

 

Elke ruimte ademt een nieuw concept, geboren uit onze eigen verbeelding en ontwerp. Dit is meer dan alleen een ruimte; het is een canvas waar ideeën tot leven komen.

 

Bij Studio Noorderfabriek delen we een familiegevoel, wat zich vertaalt naar onze samenwerking. We werken nauw samen en stemmen ideeën op elkaar af om ruimtes te creëren die zowel onderscheidend als uitnodigend zijn.

 

De inspirerende kracht achter Studio Noorderfabriek is Lola May. Als gepassioneerde fotograaf heeft Lola May deze studios gestart met een unieke visie. Haar creatieve achtergrond en liefde voor fotografie hebben de ruimtes geïnspireerd met een vakantiegevoel, zodat je niet meer naar het buitenland hoeft voor jouw producties.

Hoor van onze vorige klanten

Bij onze studio in Amsterdam staat de essentie van jouw ervaring centraal. Jouw tevredenheid is onze hoogste prioriteit, en daarom streven we ernaar om elk moment in onze studios te vullen met inspiratie, comfort en een gevoel van voldoening. Studio Noorderfabriek heeft het voorrecht gehad om samen te werken met vele betekenisvolle merken. Hieronder vind je enkele recensies:

Very nice studio, beautifully finished with authentic details! A place where you’re inspired to create! And delicious coffee.

Desney Brandsma

A superbly beautiful location, and the owner of the studio is very cooperative. We hosted a baby shower there, and it was excellently organized, including decorations and lunch. Definitely recommended!

Charlotte Kronenburg

We recently photographed Kim Feenstra at Studio Noorderfabriek for a feature in the women’s magazine Flair. What a beautiful space! The lighting is exceptionally nice with natural light pouring in. There are various charming corners, and there is ample space for the team to move around. Lola warmly welcomed us and guided us through the studio. The images turned out beautifully.

Gina Pesulima

A spacious and aesthetic studio where your creative inspirations can unfold, especially in the realms of photography and event organization. The owner is a very kind and flexible individual who ensures that you feel comfortable during your stay. The studio is highly suitable for product photography and creating content for your social channels. I highly recommend Studio Noorderfabriek.

Jesse van Burg

Awesome daylight studio with large windows that is perfect for cover shoots. Lots of beautiful light comes in, thanks in part to the skylight. Gorgeous!

Rikki Borgelt

Insanely and beautifully hidden place. One of the premium daylight studios in Amsterdam, both in value and experience. Professional guidance from Lola. Highly recommended.

Stefan M. Gerard

Veelgestelde vragen

Je kunt gebruikmaken van gratis parkeerplaatsen op ons aangesloten terrein (drie beschikbare plekken) of gemakkelijk parkeren in de nabijgelegen straat voor €1,60 per uur. Onze studio is strategisch gelegen vlakbij de snelweg A10, waardoor bereikbaarheid gegarandeerd is.

Verlenging van de sessie is mogelijk tegen een extra vergoeding van €74,5 per half uur. We kunnen de mogelijkheid van een verlenging niet garanderen, gezien de mogelijk krappe planning van boekingen. Daarom raden we altijd aan om ruim op tijd te boeken.

We bieden een veelzijdig achtergrondsysteem met rollen in diverse kleuren, zoals marineblauw, olijfgroen, lichtblauw, beige, wit, zwart, grijs en meer. Elke kleur is verkrijgbaar tegen een meerprijs van 35 euro. Als je specifieke kleurvoorkeuren hebt, laat het ons dan ten minste twee weken voor je boeking weten, zodat we aan je wensen kunnen voldoen. Daarnaast bieden we een Elinchrom lichtset met drie units, elk uitgerust met verschillende diffusers, beschikbaar voor een dagprijs van 250 euro. Elke studio heeft zijn eigen JBL Charge-luidspreker voor eenvoudige connectiviteit, en in elke ruimte is snelle wifi beschikbaar.

De verlichting is prachtig zacht, zelfs op dagen zonder zonlicht. Voor extra zekerheid kun je een flitser met een softbox meenemen. Als je er geen hebt, kun je die ook bij ons huren voor €250 voor de set (3x flitsers & 2x softboxen).

Een aanbetaling van de helft van het factuurbedrag is vereist om de boeking te bevestigen. Het resterende bedrag moet 2 dagen na de geplande datum worden betaald.

Klanten kunnen de boekingsdatum en -tijd zonder kosten wijzigen als het verzoek ten minste 15 dagen voor de geplande datum wordt ingediend. Wijzigingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Als een boeking echter binnen 15 dagen voor de geplande datum moet worden gewijzigd, wordt er een boete van 149 euro in rekening gebracht.

Er worden geen datumwijzigingen doorgevoerd in het geval van een no-show, waarbij de klant niet verschijnt op het geplande tijdstip zonder voorafgaande kennisgeving.

Het is niet mogelijk om een optie te plaatsen voor een boeking.

Dit kan altijd gebeuren; meld het onmiddellijk. Onze voorwaarden vereisen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt.

We hanteren een minimale boekingsduur van 2 uur.

Als klanten hun spullen ‘s nachts moeten opslaan om ze de volgende dag op te halen, wordt een overnachtingstarief van €150 in rekening gebracht.

Als klanten hun spullen de nacht voor de boeking van de volgende dag moeten opslaan, wordt een overnachtingstoeslag van €150 in rekening gebracht.

Er is altijd een gastheer aanwezig tijdens een boeking. De host kan ter plekke vragen beantwoorden en helpen waar nodig.

Het is mogelijk om het meubilair in de studio te herschikken, zolang dit maar voorzichtig gebeurt en alles terug op zijn oorspronkelijke plaats staat. Het is echter niet toegestaan om meubels te verplaatsen van Studio Nordic naar Studio Mediterranean of omgekeerd. Als je een specifiek item van een andere studio wilt toevoegen, dan kan dat besproken worden.

Boekingen kunnen niet worden geannuleerd. De klant kan de boekingsdatum en -tijd echter kosteloos wijzigen als dit ten minste 15 dagen voor de geplande datum wordt aangevraagd. Wijzigingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Beide ruimtes zijn uitgerust met een make-up- en stylingruimte.

Je hebt de optie om de voorbereidingen en organisatie zelf te doen, of je kunt ervoor kiezen om het in de bekwame handen van ons team te laten. Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om het door ons te laten beheren, er kosten aan verbonden zijn.

Plattegrond van de studio

Deze plattegrond biedt een uitgebreide indeling van onze studioruimte. Alle ruimtes zijn met elkaar verbonden, waardoor de ruimtes gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor grote producties en evenementen.

Studio meditterane

Onze voorschriften

Hoe u ons kunt vinden

Studio Noorderfabriek is gevestigd aan de Meeuwenlaan 106 F & G in Amsterdam. De studio is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmogelijkheden. Je kunt onze locatie gemakkelijk bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Metro

Stap uit bij station Noorderpark op de Noord-Zuidlijn en het is slechts 5 minuten lopen naar de locatie.

Veerboot

De veerboot van het Centraal Station naar het IJplein duurt ongeveer 4 minuten, gevolgd door een fietstocht van 5 minuten.

Bus

Neem contact op

Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent in een persoonlijke rondleiding voor een specifieke boeking of evenement, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen en je een uitzonderlijke ervaring te bezorgen.